Pyhäjärven suojeluohjelman nettisivu-uudistus on valmis

Viime vuonna käynnistynyt nettisivu-uudistus on valmistunut. Uusi sivusto julkaistiin tänään.

Pyhäjärven suojeluohjelma on toiminut vuodesta 1995. Ohjelman nettisivuille on vuosien saatossa koottu tietoa Pyhäjärvestä, sen erityispiirteistä, suojeluohjelmasta ja Pyhäjärven suojelutyöstä. Nettisivuille on kerätty raportteja ja julkaisuja järvestä ja sen valuma-aluetyöstä ja sivujen sisältöä on pyritty päivittämään asukkaiden ja asiantuntijoiden tarpeisiin.

Vuonna 2023 tehty nettisivu-uudistuksen suunnittelu käynnistettiin vuonna 2022. Digitoimisto Huima valittiin työn toteuttajaksi tarjousten perusteella. Sivujen rakenne haluttiin pitää samankaltaisena, mutta joitain alasivuja poistettiin ja yhdistettiin Pyhäjärvi-instituutin sivuihin. Esimerkiksi ajantasaiset hankkeet ja raportit löytyvät jatkossa Pyhäjärvi-instituutin sivuilta ja linkit näiltä sivuilta ohjaavat sinne. 

”Vanhat Laituri-lehdet ja Pyhäjärven puolesta -jutut on haluttu kuljettaa myös uusille sivuille, sillä ne pitävät sisällään paljon historiaa Pyhäjärven suojelutyöstä”, kertoo Pyhäjärven suojeluohjelmaa koordinoiva Lauri Anttila.
Nyt julkaistavat sivut päivittyvät vielä ensi vuoden puolella karttapalvelulla, mihin kerätään Pyhäjärven suojeluohjelman toiminta-alueella toteutetut valuma-aluetoimet vuosien takaa.

”Pyhäjärven suojeluohjelma on valtakunnallisestikin edelläkävijä monen nykyisinkin käytössä olevan vesiensuojelutoimenpiteen pilottikohteena. Tutkimustyötä erilaisten menetelmien ja niiden toteutusvaihtoehtojen ja toimivuuden kanssa on tehty jo 1990-luvun alkupuolelta. Kartalla vasta oikeastaan näkee, kuinka laajasti toimia on toteutettu”, Anttila jatkaa. 

Pyhäjärven suojeluohjelman nettisivujen sisältöä kehitetään jatkuvasti ja niiden sisällöstä otetaan vastaan palautetta. Virheet pyritään korjaamaan välittömästi ja muut sisältöehdotukset otetaan harkintaan tapauskohtaisesti. Sivujen päivittämisestä vastaa Pyhäjärvi-instituutin asiantuntija Henna Ryömä.